Menu


Specjalnością Naszej restauracji są m.in. żeberka „Po gazdowsku” podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem posypane świeżo tartym chrzanem, półmisek „Ducha Gór” dla dwóch osób, kaczka pieczona z jabłkami, golonka „Po Karkonosku”, pstrąg z pieca, a także dania z baraniny i dziczyzny.

NASZE MENU


Zupy

Żurek w chlebie”

Kwaśnica góralska

Zupa gulaszowa w kociołku



Dania główne

Żeberka „Po gazdowsku”

Podawane na drewnianych półmiskach z kapustą zasmażaną z kminkiem, posypane świeżo tartym chrzanem.

Półmisek „Ducha Gór”

Półmisek dla dwóch osób.

Kaczka pieczona z jabłkami

Taka pyszna tylko u Ducha Gór.

Golonka „Po Karkonosku”

Smaczna, że aż palce lizać.

Gęś nadziewana-pieczona

Kluski śląskie i modra kapusta.

Pstrąg z pieca

Do ryby proponujemy delikatne warzywa na parze.

Dania z baraniny

Wyjątkowe i rozpływające się w ustach.

Dania z dziczyzny

Dla wszystkich lubiących solidne mięsiwo.

Desery

Szarlotka na gorąco z lodami

Tort bezowo-migdałowy z syropem ze świeżych malin

Podawany tylko w soboty i niedziele.

Lody "Karpatka"

Lody z owocami


CATERING

Nasza restauracja doskonale sprawdza się w organizacji cateringów. Zapewniamy stoły oraz ich wyposażenie (talerze, sztućce, obrusy, szkło itd.). Organizujemy stanowiska cateringowe z daniami ciepłymi i zimnymi oraz bary alkoholowe.

Organizowaliśmy cateringi między innymi dla:

Ambasady w Budapeszcie

Ambasady w Berlinie

Konsulat w Lipsku

Targi turystyczne w Poznaniu

Tour de Pologne

Zarezerwuj stolik +48 75 761 85 63
Zapraszamy codziennie od 11.00 do 21.00